Praktijkinformatie – Huisartsenpraktijk Iemhoff en Landmeter – Stiens
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Iemhoff en Landmeter
Griene Leane 5-h 9051 LZ
Stiens

Praktijkinformatie

U kunt alleen op het spreekuur komen met een afspraak. Om samen met u te beoordelen door wie en op welk moment u het best behandeld kunt worden, zal de assistente vragen naar de aard van uw klachten.
Via de Online patiëntenomgeving kunt u zelf een telefonische afspraak inplannen of een e-consult aanvragen, dit is zonder wachttijd en voor u op een geschikt moment. We streven er naar om de e-consulten binnen 2 dagen te beantwoorden.

Telefonische bereikbaarheid

Wij zijn bereikbaar voor al uw vragen tussen 08:00 en 14:00 .
Na 14:00 uur zijn wij alleen beschikbaar voor zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Graag voor  10:00 uur bellen voor het maken van een afspraak voor een visite.

Dubbele afspraak

Indien u meerdere klachten heeft of meer tijd nodig denkt te hebben, vraag dan om een dubbele afspraak. Wij houden hier dan rekening mee bij het plannen van de afspraak.

Urineonderzoek

Zo nodig vraagt de huisarts u om urine te brengen voor onderzoek. Wilt u de urine voor 10 uur inleveren? De urine mag niet ouder zijn dan 2 uur en bij voorkeur in de koelkast bewaard.

Assistente-spreekuur

De assistente heeft dagelijks een spreekuur voor: het verbinden van wonden, verwijderen van hechtingen, uitspuiten van oren, aanstippen van wratten, toedienen van injecties, uitstrijkjes maken in kader van bevolkingsonderzoek, maken hartfilmpje, bloeddrukmeting, zwachtelen en aanmeten van hartritmeonderzoek.

Chronische zorg

Voor de behandeling en begeleiding van patienten met chronische ziekten, zoals Diabetes Mellitus, Astma-COPD en hart en vaatziekten (CVRM) werken wij in de praktijk volgens het zorgprogramma van ketenzorg Friesland. Het doel hiervan is om u zo goed mogelijk te behandelen. Het programma waarborgt de kwaliteit van deze zorg.

Geestelijke gezondheid

Bij problemen van geestelijke aard of emotionele problemen wordt uw huisarts ondersteund door een Praktijkondersteuner-GGZ (POH-GGZ). Onze POH-GGZ Marion Halman is in het bezit van de juiste kennis om u snel, zonder wachttijd en binnen uw eigen huisartspraktijk, de juiste hulp te bieden voor geestelijke of emotionele klachten. De POH GGZ-jeugd Willeke Hooysma richt zich op psychische problemen bij kinderen en jongeren tot 18 jaar en of opvoedingsproblemen.

Niet verschijnen op afspraak

Helaas komt het soms voor dat mensen niet op hun afspraak verschijnen. Op zo’n moment gaat kostbare tijd verloren. Voor het niet verschijnen op het spreekuur hanteert de praktijk daarvoor een “niet verschijnen tarief”. Deze kosten worden bij u in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door uw ziektekosten verzekeraar.